Biblioteka Kombëtare e Kosovės "Pjetėr Bogdani"  
     
 

 
   
 
-
-
 

Katalogu i BKK'së

Shtyp fjalėn
Fusha e kėrkimit  
   

Prishtinë, 25 gusht, 2014

» Këshilli Drejtues cakton zt. Bedri Zyberaj u.d. të drejtorit të BKK "Pjetër Bogdani"

» më gjërsisht

. . .

Prishtinë, 30 qershor, 2014

» Drejtori i Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani” Bedri Zyberaj, ngushëllon familjen e aktorit Myftari

» më gjërsisht

. . .

Prishtinë, 25 qershor, 2014

» Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani” pasurohet me koleksione të rralla

» më gjërsisht

. . .

Prishtinë, 19 qershor, 2014

» Mr. Bedri Zyberaj drejtor i Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”

» më gjërsisht

. . .

Prishtinë, 14 - 17 prill, 2014

» Organizohet Konferenca Kombëtare e Bibliotekonomisë

» më gjërsisht

. . .

Prishtinë, 25 nëntor, 2013

» 69 Vjet të tempullit të dijes

» më gjërsisht

. . .

Tiranë, 15 nëntor, 2013

» Takim bashkëpunimi midis BKSH dhe BKK

» më gjërsisht

. . .


Prishtinë, 14 - 17 prill, 2014

» Organizohet Konferenca Kombëtare e Bibliotekonomisë

» më gjërsisht

. . .

Prishtinë, 25 nëntor, 2013

» 69 Vjet të tempullit të dijes

» më gjërsisht

. . .

Tiranë, 15 nëntor, 2013

» Takim bashkëpunimi midis BKSH dhe BKK

» më gjërsisht

. . .


» KJO UEB FAQE ËSHTË NË NDËRTIM E SIPËR...?!

 
         
Katalogimi në Botim CIP
Numri Standard Ndërkombëtar i Librit ISBN
 
Numri Standard Ndërkombëtar i Muzikës ISMN
       

Katalogimi në botim (Cataloging-in-publication) është standard ndërkombëtar i përshkrimit bibliografik (ISBD) për materialet e përgatitura për botim.
Katalogimi në botim është një program që realizohet në bashkëpunim midis botuesve dhe Bibliotekës Kombëtare dhe që mundëson katalogimin e librave para se të botohen. Ofrimi i informacionit në formë të tillë (si CIP) për bibliotekat, botuesit dhe blerësit e librit është i rëndësishëm dhe mundëson evidentimin e titujve të rinj, që janë ende në proces të botimit.

Zyra e CIP-it
Kontakti:
Shqipe Asllani
Shkendije Berisha
Tel.: +381 38 212 411
email: cip@biblioteka-ks.org

ISBN (International Standard Book Number) është sistem unik numërimi, identifikuespër titujt sipas botuesit dhe vendit të botimit.
Rëndësia dhe roli i tij janë:
- Të identifikojë në mënyrë unike titujt;
- Duke u integruar lehtë në kompjuter, të ndihmojë në shkëmbimin e të dhënave;
- Të bëjë të mundshme porosinë dhe shpërndarjen e shpejtë dhe pa gabime të titujve.

 


Zyra e ISBN-së
Kontakti:
Lavdije Rrahmani
Tel.: +381 38 212 424
Besnik Gashi
Tel.: +381 38 212 207
email: isbn@biblioteka-ks.org

 

ISMN-ja mund të shihet si nënstrukturë e ISBN-së. Me qëllim të parandalimit të pështjellimit mes dy numrave standard, dhjetë-shifror, në skemën e ISMN-së u futën disa ndryshime të vogla, të cilat e dallonin nga sistemi i ISBN-së:
- shifra e parë është konstante “M”;
- nuk ka asnjë grup-numër, duke u bazuar në faktin se muzika është ndërkombëtare;
- shifra e kontrollit është llogaritur në bazë të modulit 10.

 

Zyra e ISMN-së
Kontakti:
Edona Munishi-Kokollari
Tel.: +381 38 212 458
email: ismn@biblioteka-ks.org

       
 
         
         
Këshilli Drejtues cakton zt. Bedri Zyberaj u.d. të drejtorit të BKK ‘Pjetër Bogdani’
 

Mr. Bedri Zyberaj drejtor i Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”
 
Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani” dhe Arkivi i Kosovës nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi
         


Prishtinë, 25 gusht 2014

Këshilli Drejtues i Bibliotekës Kombëtare të Kosovës ‘Pjetër Bogdani’ në mbledhjen e tij të radhës të mbajtur sot, më 25 gusht 2014, në ambientet e këtij institucioni, në vazhdimësi të vendimeve të tij të marra në mbledhjen e datës 15 gusht 2014 për pranimin e vendimit të Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës numër 3407/2014 për anulimin e procedurave të rekrutimit sipas konkursit me numër të referencës 26/2013 për vendin e lirë të punës, Drejtor i BKK-së, dhe rishpalljen e të njëjtit vend pune, mori këtë vendim:
Bedri Zyberaj caktohet ushtrues detyre (u.d.) i Drejtorit të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës ‘Pjetër Bogdani’
U.d. i Drejtorit do të ushtrojë detyrën sipas pikës 1 të këtij vendimi, duke filluar nga data 25 gusht 2014 deri në zgjedhjen e Drejtorit përmes procedurave të konkursit publik.
Këshilli Drejtues i BKK ‘Pjetër Bogdani’ mbetet i përkushtuar për të ruajtur vazhdimësinë e performancës pozitive të muajve të fundit në aktivitetet e këtij institucioni.

 Prishtinë, 19 qershor, 2014

Mr. Bedri Zyberaj lindi me 6.05.1963 në Drenoc të Rahovecit. Shkollimin fillor e ka kryer në vendlindje ndërsa atë të mesëm në Rahovec.

Studimet për Letërsi dhe Gjuhë Shqipe në Universitetin e Prishtinës, i ka mbaruar më 1988 me notën mesatare 9,53. Tri vjet ka qenë Bursist i Universitetit dhe në vitin e fundit të studimeve është shpërblyer me Mirënjohjen ,,Student i dalluar". Po atë vit që i ka regjistruar studimet pasdiplomike dhe pas dy vjetësh i ka kryer pjesën dërmuese të provimeve.

 

Prishtinë, 17 prill, 2014

Dy nga institucionet që kishin bashkëpunuar në kuadër të organizimit të “Javës së Bibliotekës”, Biblioteka Kombëtare e Kosovës dhe Arkivi Shtetërorë i Kosovës kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi, ku drejtoresha e Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, Ramize Bajraktari dhe kryeshefi i Arkivës Shtetërore të Kosovës, Ramë Manaj janë dakorduar që të bëjnë një organizim të përbashkët, së paku njëherë në vit, në mënyrë që të diskutojnë tema, çështje që vërtet do të ju ndihmonin të dy palëve. Në këtë mënyrë të dy palët specifikuan edhe përpjekjet për rritjen e aktivitetit dhe kualitetin e punës. 

         
   
         
         

Guri i gdhendur ‘flet’ shqip

 
Edicioni i 12-të i “Javës së Bibliotekës në Kosovë”

Kujtohet poeti i ndjerë Ali Podrimja

       

Prishtinë, 16 prill, 2014

Skulptori i shquar shqiptar Destan Gashi hap ekspozitën e parë në atdhe. Ëndrra e tij e kahmotshme bëhet realitet. Ekspozita “Legjenda e Rozafës dhe histori të tjera në gur” ishin pjesa më e bukur apo ‘qershia mbi tortë’ e aktivitetetve të “Javës së Bibliotekës në Kosovë” në edicionin e 12-të të saj.
Qëndrojnë bukur, bashkë me krenarinë dhe modestinë e maestros Destan Gashi dhe pikturave të bukura të Barbarës në shkallët e mermerta të amfiteatrit të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës, “Pjetër Bogdani”. Ekspozita do të qëndrojë e hapur prej datës 16 – 30 prill.

 

Prishtinë, 14 prill, 2014

“Java e Bibliotekës në Kosovë” ka krijuar një traditë

Me mirënjohje janë nderuar Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Prishtinë, ish Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, z. Islam Lauka, Besart Galica gazetar i RTV 21 për përcjellje të veçantë të aktiviteteve të BKK-së si dhe lexuesi i dalluar, studenti Demokrat Selimaj, Fakulteti Juridik (master).
Në një ceremoni solemne në prani të njerëzve të artit, kulturës e shkencës, përfaqësuesve të institucioneve të Kosovës, të Ambasadës së SHBA-së në Kosovë dhe punonjës bibliotekash, ka filluar “Java e Bibliotekës në Kosovë” që këtë vit shënon edicionin e saj të 12-të.

Prishtinë, 15 prill, 2014

Në ditën e dytë të Edicionit të 12-të të “Javës së Bibliotekës në Kosovë” është përuruar albumi hartografik “Arbëria në hartat e vjetra të Bibliotekës Kombëtare (shek. XVI – XIII)” si dhe ligjërata e prof. dr. Aurel Plasarit, Drejtor i BKK të Shqipërisë “ Hartografimet e Arbërisë në shërbim të albanologjisë”.
Prof. Dr. Aurel Plasari drejtor i Bibliotekës Kombëtare të Shqipërisë në ligjëratën e tij “Hartografimet e Arbërisë në shërbim të albanologjisë” e shoqëruar edhe me pamje hartash nga videoprojetori ka zgjuar interesimin e të pranishmëve.

       
 
         


         
Organizohet Konferenca Kombëtare e Bibliotekonomisë
 
69 Vjet të Tempullit të Dijes
Njoftim nga BKK “Pjetër Bogdani”
       

Prishtinë, 11 - 12 dhjetor, 2013

Biblioteka Kombëtare dhe Universitare e Kosovës sivjet, në bashkëpunim me Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë, nga data 11-12 dhjetor, me fillim në orën 10.00, nisin në Prishtinë Edicionin e VIII të Konferencës Kombëtare të Bibliotekonomisë me temën “Bibliotekat Kombëtare - Kujtesa Kombëtare - Koleksionet Kombëtare”.

 

Prishtinë, 25 nëntor, 2013

Në një ceremoni solemne, Biblioteka Kombëtare dhe Universitare e Kosovës ka shënuar 69 vjetorin e themelimit të saj. Në fjalën e saj përshëndetëse, Ramize Baraktari, ushtruese e detyrës së drejtorit të BKUK-së ka potencuar se, për kaq kohë, mijëra intelektualë të Kosovës u formuan nga qëndrimi në këtë bibliotekë e po ashtu mijëra krijuan vepra që ruhen në këtë bibliotekë.

Prishtinë, 22.04.2014

Me rastin e Ditës Botërore të Librit, Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani” dhe Klubi i Shkrimtarëve të Kosovës organizojnë aktivitet të përbashkët për shënimin e kësaj dite të rëndësishme për librin.
Në këtë aktivitet do të mbahet një sesion shkencor me temën “Libri dhe civlizimi” organizuar nga Klubi i Shkrimtarëve të Kosovës, ndërkaq Biblioteka Kombëtare e Kosovës do dhurojë libra për studentë të dalluar si dhe nxënës të shkollave fillore dhe të mesme të Prishtinës.
Ky aktivitet mbahet nesër më 23. 04. 2014, duke filluar nga ora 11:00 në Amfiteatrin e Madh të BKK “Pjetër Bogdani”.

Ardhja juaj na nderon!blioteka-ks.org

       
 
         

 

         
Thellohet bashkëpunimi midis BKSH dhe BKK

Nga BKK “Pjetër Bogdani” Informacion

 
Burime Elektronike:
Database EBSCO
       

Tiranë, 15 nëntor, 2013

Ushtruesja e detyrës së drejtorit të Bibliotekës Kombëtare dhe Universitare të Kosovës - Ma. Ramize Bajraktari, së bashku me një grup të punonjësve të këtij institucioni, vizitoi Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë. Drejtoresha Bajraktari u prit nga drejtori i Bibliotekës Kombëtare të Shqipërisë në Tiranë, dr. Aurel Plasari.

Prishtinë, më 11.02.2014

Në kuadër të aktiviteteve të veta, Biblioteka Kombëtare e Kosovës “Pjetër Bogdani” për nderë të 17 shkurtit, Ditës së Pavarësisë së Kosovës, do të bëjë hapjen e dy Bibliotekave shkollore - njërën në Prishtinë në SHMU “Pavarësia” dhe tjetrën në SHMU “ 17 shkurti” në Shirokë të Suharekës.
Hapja e bibliotekës shkollore në SHMU “Pavarësia” do të bëhet më datën 14 shkurt 2014 në orën 13:00 ( në ambientet e kësaj shkolle), kurse në SHMU “ 17 shkurti” të Shirokës ( Suharekë) do të bëhet më 14 shkurt 2014 në orën 10: 00 (në ambientet e shkollës).

 

Shërbimet e Database EBSCO ofrojnë një numër të madh të bazave të të dhënave bibliografike me tekst të plotë, të cilat plotësojnë nevojat për informacion të të gjitha llojeve të bibliotekave kudo në botë.
EBSCO ka publikime dhe shërbime të specializuara dhe përbën një bazë të të dhënave prej më shumë se 60.000 botuesve nga mbarë bota. Për qasje në bazën e të dhënave:
User ID: BKUK
Fjalëkalimi: biblioteka

http://search.ebscohost.com/login.aspx

       
 
         

             
             
             
 
Biblioteka Kombëtare e Kosovës, Copyright © 2014